Jahodová zmrzlina s mascarpone

5.6.2012
Potřebujeme:

300 g jahod, 80 g jemného krystalového cukru, 1 žloutek, 250 g mascarpone, 2 lžičky citronové šťávy

Jak na to:

Očištěné jahody důkladně omyjeme a necháme okapat. Několik kusů si odložíme na ozdobení a zbylé rozmixujeme v mixéru spolu s cukrem. Potom přimícháme žloutek.
Mascarpone utřeme v misce s citrónovou šťávou. Přidáme rozmixované jahody a zlehka promícháme metličkou. Směs vylijeme do zmrzlinovače nebo do formy a dáme zamrazit. Občas promícháme. Podáváme ozdobené jahodami.

Tip: Zmrzlina z mascarpone je o něco tužší než klasické druhy zmrzliny připravené z mléka a smetany. Můžete ji podávat ozdobenou kopečkem šlehačky.

Podobné recepty:

Jahodová zmrzlina, Jahodová zmrzlina, Těstoviny mascarpone, Jahodová zmrzlina, Jahodová fantazie