Ostružinová zmrzlina

5.6.2012
Potřebujeme:

200 g ostružin, 80 g jemného krystalového cukru, 150 ml mléka, 120 ml smetany na šlehání, 1 žloutek

Jak na to:

Ostružiny důkladně omyjeme a rozmačkáme vidličkou na pyré. Protlačíme přes jemné sítko, abychom zachytili drobné zrníčka. Potom ho utřeme s cukrem a přilijeme studené mléko.
Vychladlou smetanu ušleháme do tuha. Do šlehačky opatrně vmícháme rozšlehaným žloutek. Ostružinová směs a šlehačku zlehka smícháme a vylijeme do zmrzlinovače nebo do nádoby na mrazení. Necháme asi hodinu v mrazničce a promícháme.

Podobné recepty:

Zmrzlina smetanovo ovocná, Kačer koktejl, Smažená zmrzlina na jahodovém kapučíne, Jahodová zmrzlina s mascarpone, Jahodová zmrzlina