Rybízové ​​řezy

5.6.2012
Potřebujeme:

600 g rybízu, 150 g rostlinného tuku, 100 g moučkového cukru, ½ balíčku vanilkového cukru, 2 PL umu, 7 vajec, 70 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 100 g mletých ořechů, 100 g strouhanky, 50 g krystalového cukru, práškový a vanilkový cukr na posypání

Jak na to:

Rybíz omyjeme, odstraníme stonky a necháme okapat. Tuk s moučkovým a vanilkovým cukrem a umem utřeme do pěny, do které postupně zašleháváme 7 žloutků. Do masy postupně přidáváme přesitou mouku smíchanou s kypřícím práškem, mletými ořechy a se strouhankou. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze 7 bílků a z krystalového cukru.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme připravenými rybízem. Pečeme 20 min při teplotě 190/170 C. Koláč po vychladnutí posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.

Podobné recepty:

Rybízové ​​víno, Rybízové ​​pusinky, Ovocný salát s jogurtovou zálivkou, Rumové perníkové řezy, Perník babičky Marušky