Sicilský salát s kapary

Potřebujeme:

pro 4-6 osob
600 g brambor růžovky, 4 větší tvrdé rajčata, 200 g kaparů, 1 větší červenou cibuli, 1 lžičku sušeného oregana, 1 PL olivového oleje, šťávu z 1 citronu, sůl, mletý bílý pepř

Jak na to:

Středně velké brambory ve slupce důkladně omyjeme a uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Trvá to asi 40 min. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
Rajčata omyjeme, nakrájíme na větší kostky, očištěnou a omytou cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké plátky. Kapary naložené v soli promyjeme pod tekoucí vodou. Kapary v nálevu nepromýváme, ale použijeme bez nálevu. Pokud jsou kapary větší, překrojíme je.
Všechny suroviny spolu s bramborami dáme do větší mísy, posypeme oreganem, zalijeme olivovým olejem, šťávou z citrónu a podle chuti opepříme a osolíme. Zlehka promícháme a necháme alespoň 2 hodiny odstát na chladném místě. Před podáváním ozdobíme kapary.

Podobné recepty:

Sicilský hlávkový salát, Sicilský fazolový salát, Sicilský fazolový salát, Italský rýžový salát, Italský rýžový salát