Rybízový džem s vanilkou

Potřebujeme:

700 ml červeného rybízu, 2 proužky vanilky, 500 g moučkového cukru, 50 ml citrusové šťávy

Jak na to:

Rybíz omyjeme, osušíme, odstopkujeme, pomačkáme a dáme vařit. Vanilku nastrouháme. Utěrku položíme volně na hrnec a pevně svážeme provázkem. Do utěrky vlijeme převařenou hmotu a necháme okapat šťávu. Cukr smícháme s nastrouhanou vanilkou a nasypeme do rybízové ​​šťávy. Šťávu s cukrem nalijeme do mělkého kastrolu, pomalu vaříme na mírném ohni 15 - 20 minut. Před dovařením přidáme citrusovou šťávu a plníme do sklenic až po okraj.

Podobné recepty:

Rybízový džem, Rybízový džem, Jahodo-rybízový džem, Mrkvové šátečky, Měkký koláč