Majonézový aspik

Potřebujeme:

balení mražené zeleniny - hrášek s mrkví, 200 g dietního salámu, 2-3 vejce uvařená natvrdo, 3-4 kyselé okurky, malá tatarská omáčka nebo majonéza, 2 kapsy potravinářské želatiny, 1 zeleninový bujón, 3 dcl vody, forma na rosoly nebo srnčí záda

Jak na to:

Uvaříte do měkka mraženou zeleninu, scedíte ji a necháte pořádně vychladnout. Přidáte do toho nakrájenou dietní salám, kyselé okurky, vejce uvařené natvrdo a nasekané nadrobno. Potom majonézu nebo tatarskou omáčku. V 3 dcl vody uvaříte zeleninový bujón, ve vychladlém bujónu rozmícháte 2 kapsy želatiny, vlijete do mísy se zeleninou a pořádně promícháte. Dochutíte podle chuti.
Pokud použijete srnčí hřbet, formu vyložte potravinářskou fólií, pokud použijete plastovou nádobu, opláchněte jí pod studenou vodou. Nalijte do formy celou směs a strčte do lednice na celou noc. Druhý den aspik vyklopte a ozdobte zeleninou.

Podobné recepty:

Šunka v aspiku, Šunka v aspiku, Šunka v aspiku, Hlíva v aspiku, Aspik z okurkového nálevu