Třešňová bábovka

19.4.2012
Potřebujeme:

4 vejce, 2 hrnky moučkového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, ½ hrnku mléka, ½ hrnku oleje, 1/2 prášku do pečiva, kompotované třešně a pokud máte i kandované třešně

Jak na to:

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Zapněte troubu na 180 stupňů. Do větší mísy rozklepněte 4 vejce, přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a olej a mléko. Pořádně vymíchejte do pěny šlehačem. Nachystejte si třešně, slijte šťávu, pokud máte, přidejte i kandované třešně. Posypte jejich polohrubou moukou, pořádně zatřeste, ať se v mouce dobře obalí - takto nepropadnou na dno těsta. Do těsta přimíchejte mouku, prášek do pečiva. Těsto pořádně promíchejte a vlijte do vymazané bábovkové formy .. Třešně schované v polohrubé mouce vysypte na vrch těsta a Nevtlačujte je dolů - těsto při pečení naroste a třešně zůstanou uprostřed těsta. Přikryjte alobalem a pečte asi 1-1,25 hod. Párátkem vyzkoušejte, zda je bábovka upečená ve formě ji nechte úplně vychladnout, pak vyklopte, poprašte moučkovým cukrem a bábovka je na světě.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Třešňová limonáda, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy