Šarišská roláda

Potřebujeme:

vepřová kýta cca kilo, moravské uzené 3-4 plátky, koření - sůl, bylinkové máslo, česnek, hořčice, kmín mletá, pepř, cibule ...

Jak na to:

Maso si rozdělíme na dvě části, ořez pomeleme a velký kus si prořízneme a nařežeme. Vyklepeme co největší plát. Osolíme, potřeme hořčicí, opepříme a posypeme bylinkami. Mleté maso si s pracujeme - vajíčko, sůl, pepř, namočená houska. Na plát okořeněného masa dáme mleté ​​maso a přidáme uzené plátky. Srolujeme a můžeme převázat nití. Vložíme do zapékací nádoby a podlijeme vodou. Vložíme cibuli a posypeme bylinkami. Uzavřeme nádobu a vložíme do předehřáté trouby na 220S. na hodinku. Dusíme. Po hodince vybereme, otevřeme a polijeme šťávou. Vložíme zpět a zapečeme, stačí jen par minut, 10 -15 a vyjmeme. Prořízneme a podáváme s rýží či bramborem.

Podobné recepty:

Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Roláda z mletého masa, Roláda s tvarohovým krémem, Skvělá roláda