Hřibová polévka

Potřebujeme:

sušené hřiby, jeden-dva brambůrky, jíška (máslo, hl. mouka), noky (hrubá mouka, vajíčko, máslo, trošku vody) m kmín, sůl

Jak na to:

Připravíme si jíšku tak, že na čtvrtce másla opražíme hladkou mouku do zlatohnědá. Zalijeme studenou vodou, hrudky by neměly udělat (pokud se udělají, lze je rozmixovat ponorným mixérem). Přidáme mletý kmín, sůl a přivedeme do varu. Přidáme asi hrst sušených hub a na kostky nakrájené brambory. Vaříme přibližně 20min. Z hrubé mouky, vajíčka, trochy vody a másla (používám trošičku na zjemnění) a špetky soli uděláme "Halušková směs". Do vařící polévky zavaříme noky. Povaříme ještě pár minut a polévka je hotová.

Podobné recepty:

Hřibová polévka, Hřibová polévka, Hřibová polévka, Vánoční hřibová polévka , Zelenino-hřibová polévka s opekancemi