Krémová petrželová polévka

Potřebujeme:

2-3 větší petržele, 2-3 brambory, 1/2 větší cibule nebo 1 menší, trochu celeru, voda, 1 dcl smetany, sůl, vegeta, mletý pepř, drcený kmín, bazalka

Jak na to:

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku. Když je pěkně do zesklovatí, přidáme ostatní zeleninu. Po orestováním zeleniny přidáme cca 2 l vody a vaříme, dokud není všechen obsah hrnce do měkka. Pokud je zelenina dostatečně měkká, ponorným mixérem ji vymixujeme do hladká, zalijeme smetanou. Necháme přejít varem a dochutíme solí, mletým pepřem a bazalkou. Na talíři můžeme podávat ozdobené pochoutkové smetanou nebo šlehačkou a posypané petrželkou.

Podobné recepty:

Krémová bramborová-pórková polévka, Sýrová polévka, Dětská krémová zeleninová polévka, Krémová polévka z aljašského lososa s chlebovými krutony, Krémová celerová polévka