Salát s ředkvičkou a cibulkou

Potřebujeme:

ledový salát nebo čínské zelí, 2 natvrdo uvařená vajíčka, 200 g šunky, ředkvička, cibulka
Dressing: kyselá nízkotučná smetana nebo nízkotučný bílý jogurt, sůl, citronová šťáva, cukr

Jak na to:

Do větší mísy natrhejte listy ledového salátu nebo čínské zelí. Přidejte na kostičky nakrájenou šunku nebo uzené maso. Přidejte hodně ředkviček nakrájených na kolečka, mladou cibulku nakrájenou na kolečka a vajíčka nakrájené na osminky. Potom přidejte dresink.

Dressing: Smíchejte zakysanou nízkotučnou smetanu, resp. bílý jogurt s kryst.cukrem, solí a citronovou šťávou podle chuti.
Salát přelijte na zeleninu, ozdobte petrželkou, dejte vychladit a před podáváním pořádně promíchejte.

Podobné recepty:

Hlávkový salát s jogurtem a okurkou, Vajíčková pomazánka, Rajčatový salát s mladou cibulkou a česnekem, Vepřové s hořčicí a cibulkou, Salátové srdíčka