Žampionová kyselo-mléčná polévka

Potřebujeme:

250 g žampionů, 5 brambor, bobkový list, sůl, hladká mouka, olej, mléko, ocet, cukr, může být i bujón

Jak na to:

Žampiony nakrájíme na plátky a spolu s očištěnými a nakrájenými bramborami, bobkovým listem a solí dáme vařit. Můžeme přidat i slepičí nebo houbový bujón. Když jsou brambory a houby měkké, z mouky a oleje uděláme jíšku a zalijeme mlékem. Vlijeme do polévky a přivedeme do varu. Po odstavení dochutíme octem a cukrem.

Podobné recepty:

Kyselo-mléčná polévka ze šampiónových nožiček, Mléčná žampionová polévka, Žampionová polévka s brokolicovými knedlíčky, Mléčná polévka s drobenkou, Mléčná polévka