Rajbaničková houbová polévka

Potřebujeme:

hrst hub, dvě mrkve, petržel, kedluben, cibuli, dva brambory, těstoviny (rajbanička) sůl, pepř, mletá sladká paprika

Jak na to:

Zeleninu vyčistíme a nastrouháme na hrubší nudličky .. Houby, pokud jsou sušené, předem namočíme do teplé vody. Zahřejeme olej, zeleninu a houby na něm osmahneme, osolíme, opepříme a zalijeme trochou vody. Zeleninu můžeme dát i jinou, kterou máte rádi v polévce, ale mrkev a petržel je základ. Podusíme asi 10 min. Dolijeme vodu, a když začne vřít, přidáme těstoviny. Když jsou těstoviny hotové, je hotová i polévka.

Podobné recepty:

Houbová polévka s drobením, Vánoční houbová polévka, Houbová polévka s pšenicí, Studená houbová polévka, Staročeská houbová polévka