Zapékané plněné žampiony

Potřebujeme:

10 velkých žampionů, 1 střívkovy sýr (bambino), 4 plátky šunky, kousek pórku, máslo, sůl, pepř, sýr na strouhání, petrželka

Jak na to:

Žampiony očistíme, odřízneme nožky a vnitřek vydlabeme ostrou lžičkou tak, aby se nepoškodila hlavička. Na rozpuštěném másle osmahneme nakrájený pórek do sklovitá. Přidáme pokrájené vnitřek ze žampionů, trošku osolíme a podusíme cca 5 minut. Přidáme šunku nakrájenou nadrobno a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme sýr, necháme ho rozpustit a pořádně promícháme. Ochutíme ještě kořením. Touto směsí naplníme hlavičky, poklademe je na vymazaný plech (lepší je použít papír na pečení) a zapečeme při teplotě 200 stupňů, cca 15 minut. Podáváme s nasekanou petrželkou, posypané strouhaným sýrem a podle chuti s tatarskou omáčkou.

Podobné recepty:

Plněné zapékané žampiony, Zapékané žampióny s bramborami a šlehačkou, Žampióny plněné nivou, Plněné žampiony v trojbalu , Zapékané plněné žampiony