Karamelizovaný grapefruit

16.4.2008
Potřebujeme:

Pro čtyři porce: 150g kysané smetany, 1 polévkovou lžíci Amaretta, 1 PL medu, 4 červený grapefruit, 100g hnědého cukru, 1-2 čajové lžičky červeného pepře

Jak na to:

Zamíchejte smetanu s Amarettem a medem. Grapfruity oloupejte nožem tak, aby byl zcela odstraněn i bíly povlak pod kurou. Pak jednotlivé dílky grapu oddělte a nechte okapat na sítu. Ke smetaně přidejte čajovou lžičku šťávy z vykapaného grapu. Dílky grapu namočte jednou stranou do hnědého cukru a nenamočenou stranou dolu rozložte po plechu na pečení. Nad ohněm nechte zkaramelizovat, přidejte ještě trochu cukru a znovu nechte zkaramelizovat. Dílky grapu rozložte zkaramelizovanou stranou vzhůru na čtyři talíře, ozdobte připravenou smetanou a posypte zrníčky červeného pepře.

Podobné recepty:

GT, Havajský koktejl, Citrusové bowle, Finská vatra, Kuře opékané na rožni