Medovník

Potřebujeme:

150 g krystalového cukru, 3 dcl horké vody, 300 g práškového cukru, 5 vajec, 400 g hladké mouky, necelou malou lžičku jedlé sody, meruňkový džem, čokoládová poleva

Jak na to:

V kastrůlku necháme rozpustit 150 g cukru krystal, když začne vřít zalijeme 3 dcl vařící vody a necháme vychladnout. 300 g práškového cukru utřeme s 5 žloutky do pěny. Pak po troše přidáváme karamelizovaný cukr, přimícháme 400 g hladké mouky s necelou malou lžičkou jedlé sody a nakonec zlehka sníh z 5 bílků. Těsto dáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a na mírném ohni upečeme. Vychladlý koláč potřeme meruňkovým džemem a polijeme čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Medovník, Medovník, Tatranský medovník, Medovník, Medovník