Jednoduchá rajčatová polévka

Potřebujeme:

olej, hladké mouky, bobkový list, nové koření, hřebíček, cukr, sůl, voda, rajčatový protlak, sýr

Jak na to:

Z oleje a hladké mouky si uděláme jíšku. Osmahnutou jíšku rychle zalijeme STUDENOU vodou. Samozřejmě za stálého míchání, aby se nám neudělali hrudky. Přidáme bobkový list, celé nové koření a JEDEN hřebíček. Přidáme (za stálého míchání) jednu KL soli a hrst krystalového cukru. Chvilku povaříme. Potom přidáme rajčatový protlak (500 g). Za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Doba vaření začíná ve chvíli, kdy polévka začne vřít. Mezitím si nastrouháme sýr, kterým polévku před podáváním posypeme.

Podobné recepty:

Vaječná - rajčatová polévka, Tukožroutská polévka, Rychlá rajčatová polévka, Rajčatová polévka, Rychlá rajčatová polévka