Játra s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

21.4.2012
Potřebujeme:

kuřecí játra, máslo, olej, čerstvé žampiony, pórek, sladká smetana, mléko, hladká mouka, sůl, pepř

Jak na to:

Na hluboké pánvi rozpustíme máslo s olejem (50:50), přidáme na kolečka nakrájený pórek. O chvíli pokrájené žampiony a vše spolu podusíme. Potom přidáme očištěné a nakrájené kuřecí játra, osolíme, opepříme a znovu podusíme, dokud játra není měkka. Nakonec přidáme sladkou smetanu smíchanou s hladkou moukou (pokud máme málo smetany, dolijeme mléko) a chvíli povaříme, aby celá omáčka zhoustla. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Podobné recepty:

Kuřecí játra se žampiony, Kuřecí játra se žampiony, Kuřecí játra na rožni, Voňavé brambory ve smetanové omáčce, Husí játra se žampiony