Sedlácké fondue

Potřebujeme:

1 bochník kulatého chleba, 1 zakysaná smetana, 1 balíček sýru Lunex (nejlépe trojúhelníkový), 1 zelená paprika, 350 - 400 g masité oravské slaniny, pepř, sůl

Jak na to:

Oravská slaninu si nakrájíme na kostky velikosti asi 7mm x 7 mm, opražíme na pánvi. Přecedíme slaninu od vytopení masti a obojí odložíme. V misce smícháme zakysanou smetanu, Lunex, nakrájenou papriku na kostičky a slaninu. Dochutíme solí a pepřem. Chléb rozřízneme ve vrchní části aby mu zůstal jakoby klobouček. Vnitřek chleba vyřízneme. Takto připravený bochník oblijeme zevnitř i zvenku troškou vytopení masti ze slaniny. Naplníme připravenou směsí. Uložíme do středu velkého plechu a poklademe vedle přes celý plech nakrájené vnitřek z chleba (musí být nakrájené na větší části). Také jejich oblijeme vytopenou mastí. Dáme do vyhřáté trouby na cca 200 stupňů zapékat. Zapékáme asi 10 minut. Před koncem zakryjeme i víčkem od chleba, který také potřeme mastí. Hotové jídlo může konzumovat nabíráním s opečenými křupavými vnitřky z chleba.

Podobné recepty:

Sedlácké fondue, Sedlácké fondue , Sedlácké fondue, Sedlácké fondue, Sedlácké fondue