Krémový makový zákusek

21.4.2012
Potřebujeme:

Těsto: 250 g krystál.cukru, 5 vajec, 5 PL vody, 200 g mletého máku, 150 g hladké mouky, 1,5 KL prášku do pečiva
Náplň: 500 ml mléka, 250 g tuku, 2 Zlaté klasy, 1 ks vanil.cukru, rum
Poleva: 250 g moučkového cukru, 2 PL citronové šťávy, 1 PL vařící vody

Jak na to:

Z bílku ušleháme sníh. Postupně přidáváme cukr, vodu, žloutky, umletý mák a nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech (asi 28 x 35cm), který jsme vyložili mastným papírem. Vychladlý koláč podélně rozřízneme na 2 pásy, pak každý vodorovně překrojíme na 2 pláty. Z mléka a krémových prášků uvaříme hustý pudink, po vychladnutí do něj postupně zapracujeme tuk s vanilkovým cukrem a trochou rumu. Hotovou nádivkou natřeme 2 pláty a každý zakryjeme nenatřené plátem. Z cukru, citronové šťávy a vody umícháme hladkou hmotu, kterou koláč potřeme.

Podobné recepty:

Šunkový zákusek, Tiramisu, Banánový karamel, Líný makový koláč, Makový dezert