Zelenino-fazolové rizoto

Potřebujeme:

rýži, 150 g kuřecích prsou, brokolici, 2 středně velké cibule, 1 konzervu fazolí v rajském protlaku, 2 mrkve, nastrouhaný tvrdý sýr, vegetu, pepř

Jak na to:

Přichystáme si suroviny - maso na drobné nudličky, cibuli na drobno, mrkev a brokolici na kousky. Cibuli osmahneme a přidáme maso a společně smažíme dokud maso trošku zrůžoví. Přidáme mrkev. Ovegetíme, opepříme, osolíme. Nyní vložíme brokolici. Přidáme omytou rýži a vše chvíli restujeme. Zalijeme vodou asi 2 cm nad rýži. Teď asi 20 min. dusíme pod pokličkou na nejmenším plameni, ale průběžně kontrolujeme a popřípadě dolijeme vodu. Těsně před dovařením rizota vmícháme fazole a už necháme jen prohřát. Podáváme posypané strouhaným sýrem s troškou petrželky.
Jako příloha se hodí kyselá okurka, sladkokyselá červená řepa nebo kompot.

Podobné recepty:

Zavařené fazolové lusky, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s dary moře, Fazolová polévka, Rizoto s brokolicí