Špenátové těstoviny

Potřebujeme:

balík pravých italských těstovin, cca 250 g čerstvého listového špenátu, 3 stroužky česneku, trošku olivového oleje, smetana na vaření, Bambino, 10 dkg nastrouhaného uzeného sýra, Gustin nebo Solamyl, sůl, Mozarella, sůl, vegeta

Jak na to:

Těstoviny uvaříme standardně v dostatečném množství osolené a ovegetované vody, do které přidáme trochu olivového oleje. Po uvaření slijeme a krátce propláchneme pod studenou vodou. Vrátíme je do hrnce. Mezitím si pořádně umyjeme špenátové listy, natrháme na marné kousky a naházíme do hrnce. Troška pokapeme olivovým olejem, rozmačkáme na to 3 stroužky česneku a dáme to pomalu dusit. Netřeba podlévat, jen sem tam promícháme. Když se špenát scvrkne, ještě 2-3 minuty dusíme a odstavte. Do dalšího hrnce nalijeme asi polovinu smetany na vaření, rozmačkáme tam Bambino, dáme nastrouhaný sýr, ovegetíme a pomalu povaříme, dokud se sýr nerozpustí. Omáčkou pak zalijeme špenát, podusíme, dokud to pěkně nesevře a celé zahustíme Solamylem rozmíchaný v trošce smetany na vaření. Pak špenátovou omáčkou zalijeme těstoviny a pořádně promícháme. Nakonec nakrájíme na marné kousky Mozarellu a pořádně promícháme s těstovinami.

Podobné recepty:

Špenátové těstoviny s Nivové omáčkou, Špenátové karbanátky, Špenátové pirohy z listového těsta, Plněné špenátové taštičky, Špenátové těstoviny s omáčkou z hrášku se zeleninovým špízem