Špagetová pizza

Potřebujeme:

1-2 balíčky špaget, suroviny na obložení pizzy (např. kečup, zelenina, šunka, klobása, tuňák, atd.), tvrdý sýr, pizza koření, pepř, muškátový oříšek, oregano, provensálské koření, sušené bylinky, atd..
Bešamelová omáčka: máslo, mouka, mléko

Jak na to:

Hluboký plech dobře vymažte olejem a posypte strouhankou.
Omáčku na celý plech uděláte tak, že si nejprve uvaříte základní bešamelovou omáčku. Do větší pánve dejte rozpustit máslo, přidejte polohrubou mouku a mouku osmahnite do zlata. Rychle přilijte mléko, aby mouka nedohoří a uvařte hustou hladkou omáčku. Rychle míchejte, aby nevznikaly žádné hrudky, a pak odstavte od ohně. Tímto vznikne základní bešamelová omáčka. Omáčku osolíme, a přidejte pizza koření, provensálské koření, oregano a sušené bylinky. Dále přimíchejte dva větší rajčatové protlaky, kečup, sójovou sladkou omáčku, trošku chilli omáčky, muškátový oříšek a ostatní. Vše zamíchejte. Mezitím uvařte špagety al dente a dobře scezené jejich rozložte na plech. Zapněte troubu, a zatím si ozdobte špagetopizzu. Na špagety naneste celou omáčku a trochu promíchejte, aby se omáčka dostala až dospod a obložte všem, co najdete v chladničce (kukuřice, hrášek, sterilovaná fazole, šunka, tuňák, dietní salám, klobásu, sardinky, atd.). Posypte strouhaným sýrem a dejte zapéct asi na 30-40 minut.

Podobné recepty:

Manicotti, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza