Nakládaný Romadur

Potřebujeme:

Na 7 dcl láhev: 3 x sýr Romadur, 3-4 x středně velká červená cibule, 1 dcl octa, 3 dcl oleje (olivový a rostlinný), sůl, pepř, 1 x feferonka podle chuti

Jak na to:

Sýr si nakrájíme asi na 3-4 mm silné plátky nebo kostky. Očištěnou cibuli nakrájíme na tenké plátky. Pokud chceme použít i feferonku, nakrájíme ji úplně na jemno.

Zálivka: Smícháme si ocet s olejem. Do octa s olejem přidáme pepř podle chuti (cca 1/2 kávové lžičky) a 1/4 kávové lžičky soli.

Příprava: Do čisté 7 dcl láhve začneme ukládat vrstvu červené cibule, v případě pokud použijete feferonku, cibuli posypte trochou feferonky. Na vrstvu cibule si dáme vrstvu nakrájeného sýra a postup opakujeme až do naplnění sklenice. Celé zalijeme zálivkou. Láhev dobře zavřeme 2-3 x otočíme vzhůru hlavou, aby se zálivka dostala všude. Vložíme do chladničky. O 4 dny je jídlo hotové. Třeba ho sníst do 7 dnů, pak je už sýr velmi mazlavý. Podáváme s pečivem nebo čerstvým chleba.

Podobné recepty:

Nakládaný hermelín myslivec, Nakládaný sýr s rajčaty, Pivní pomazánka, Suši, Nakládaný hermelín