Domácí ravioli s omáčkou mascarpone

Potřebujeme:

Těsto: 500 g hladké mouky, 2 g soli, 1 dcl olivového oleje, 2 vejce, 2 dcl studené vody
Náplň: 200 g ricotty (syrovátkový sýr), sůl, 100 g šunky, čerstvá bazalka
Omáčka: 2 smetany na šlehání, 200 g mascarpone, 1 menší cibuli, 1 stroužek česneku, olivový olej, sůl, parmazán

Jak na to:

Těsto připravíme tak, že všechny suroviny smícháme, avšak vodu přidáváme postupně. Důkladně prohněteme a rozválíme asi na centimetrovou tloušťku. Na těsto rozložíme ricottu, šunku a bazalku, mírně osolíme, opepříme a těsto přeložíme. Pak jednotlivé části těsta uzavřeme tlakem prstů a nakrájíme například sklenicí. Uvaříme ve vroucí vodě, přičemž je vaříme maximálně čtyři minuty. Omáčku připravíme tak, že na sádle osmažíme cibuli, nakrájený česnek, šunku, mascarpone, trochu povaříme. Přidáme šlehačku, podle potřeby sůl a pepř, necháme přejít varem. Posypeme parmazánem a čerstvou bazalkou.

Podobné recepty:

Těstoviny mascarpone, Tiramisu - 20 porcí, Těstoviny s gorgonzolou a mascarpone, Jahodová zmrzlina s mascarpone, Těstoviny s uzeným lososem a sýrem mascarpone