Kuřecí kari polévka s rýží na řecký způsob

Potřebujeme:

kuřecí hřbety na vývar nebo bujón, voda, sůl, celý pepř, kořenová zelenina nebo jeden sáček mražené zeleniny, rýže, 2-3 vejce nebo samotné bílky, citron, bylinková sůl, kari koření

Jak na to:

Dejte vařit kuřecí hřbety, vodu osolte, opepřete, přidejte vegetu. Asi po hodině vaření přidejte zeleninu a vařte, dokud bude zelenina skoro uvařená - nějakých 20 minut. Vyberte kosti a oberte maso. Obrate maso vraťte zpět do polévky vařit, přidejte propláchnutou rýži a uvařte do skoro uvaření ryže.
Polévku udělá řeckou následující "jíška": Nachystejte si vajíčka - samotné bílky, hodně koření kari, bylinkovou sůl a polovinu citronu. Kari přidejte kolik chcete, osolte, přidejte skoro celou polovinu citronu a vlijte do polévky. Vařte chviličku, pokud se vejce srazí a vypněte.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa v banánovém listě s kari rýží na šalotka, Rychlovka kuřecí kousky na kari, Kuře na kari a houbách, Kuřecí na kari s ananasem a rýží, Kuřecí polévka s banány