Delikátní řepná polévka

Potřebujeme:

1 menší červená řepa, 1 petržel nebo pastinák, 3-4 mrkve, 2-3 brambory, mletý kmín, bobkový list, sůl, cukr, 1 tavený sýr v střívka, 50 g tvrdého sýra, šťáva z poloviny citronu, 1 cibule, česnek, tuk

Jak na to:

Na tuku osmahneme cibuli a česnek posekaný na jemno. Připravíme si zeleninu (před použitím očistíme a omyjeme). Zeleninu nastrouháme na širší nudličky. Připravíme si červenou řepu a také nastrouháme. Zeleninu dáme na Cibulková-česnekový základ a porestujeme. Přidáme koření a podlijeme vodou nebo vývarem. Brambory si nakrájíme na malé kostičky a dáme do polévky. Tvrdý sýr nastrouháme na lasagňe. Když jsou brambory poloměkké přidáme tavený sýr. Počkáme až se rozpustí a vsypeme tam i tvrdý sýr. Krátce povaříme a dochutíme solí, lžící cukru a šťávou z citrónu (citrón až když odstavíte z varu).

Podobné recepty:

Delikátní pomazánka, Řepné halušky s řepnou omáčkou, Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Delikátní těstoviny