Italské makové řezy

23.4.2012
Potřebujeme:

Těsto: 5 žloutek, 150 g moučkového cukru, 120 g másla, 1 vanilkový cukr, 2 dcl mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 bal. prášku do pečiva
Náplň: 250 g mletého máku, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 dcl mléka, 1 vejce, 50 g namočených rozinek
Sníh: 5 bílků, 150 g jemného krystalového cukru

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme ostatní přísady a vymícháme těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 st., Dokud povrch začne růžové. Mezitím si připravíme nádivku - všechny suroviny dobře promícháme a rozetřeme na zapečené těsto. Navrch natřeme sníh z bílků, do kterého jsme všlehaly cukr. Spolu dopečeme ještě 10-15 minut podle barvy sněhu.

Podobné recepty:

Italské těstoviny s brokolicí, Makové řezy, Netradiční makové řezy, Makové taštičky, Italské těstoviny s mořskými plody na způsob hostitele na zelenině