Ragú z krůty s višněmi

4.11.2010
Potřebujeme:

500 gramů krůtích prsou, 1 sklenka bílého vína, 1 sklenka bujónu, 1 bobkový list, 50 gramů másla, 2 lžíce bramborové mouky (solamylu), malý svazek zelené petrželky, 1/2 skleničky višní, pepř, sůl

Jak na to:

Višně omyjeme, usušíme a vypeckujeme. Petrželku umyjeme, zbavíme lodyh a lístečky nasekáme na drobno. Bobkový list rozdrobíme. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, které poprášíme bramborovou moukou, solí a pepřem. Máslo rozehřejeme v kastrolu, přidáme maso a pět minut za občasného míchání smažíme. Podlijeme je vínem a dusíme bez pokličky přibližně deset minut. Vlejeme teplý bujón, přidáme rozdrcený bokový list a nasekanou petrželku a přikryjeme pokličkou. Dusíme ještě přibližně půl hodiny, poté přidáme vypeckované višně a ještě pět minut podusíme.

Podobné recepty:

Guláš z krůty, Vánoční krůta, Dvoubarevná bublanina s ořechy a višněmi, Indické ragú v rýžovém věnci, Vepřové ragú s bramborami