Brynzové-vaječné halušky s klobásou

Potřebujeme:

400 g polohrubé mouky, 300 g brynzy, mléko, klobása, 4 vejce, sůl

Jak na to:

Do větší mísy dejte mouku, vajíčka a polovinu brynzy. Těsto osolte, zamíchejte a přidejte tolik vody, aby vzniklo řidší těsto. Zatím si v druhé misce utřeme zbylou brynzu s mlékem. Mléka přidejte kolik chcete, určitě nic nepokazíte. Pořádně vymíchejte, aby zůstala hladká Brynzová omáčka a dejte do lednice "nabobtnají". Brynza se napije mléka a bude hustší. Rovněž si zatím pokrájejte klobásu na drobnější kousky a dejte ji vyškvařit. Halušky házejte do vroucí osolené vody, a když vyplavou na povrch, vybírejte je. Halušky promíchejte s trochou másla nebo oleje, aby se nepřilepily. Podávejte přelité brynzové omáčkou a postrašené osmahnutou klobáskou.

Podobné recepty:

Brynzové halušky, Brynzové námořnické halušky, Brynzové halušky, Brynzové halušky, Brynzové halušky