Medové koláčky

23.4.2012
Potřebujeme:

650 g polohrubé mouky, 300 g práškového cukru, 2 lžičky jedlé sody, 1 lžičku hřebíčku, nastrouhaná citronová kůra, 8 PL horkého medu, 3 vejce, mandle

Jak na to:

Do mouky prosejeme cukr, přidáme jedlou sodu, utlučený hřebíček, nastrouhanou citronovou kůru s horkým medem, třemi žloutky a dvěma bílky - uděláme těsto (třetí bílek použijeme na potření). Těsto vyválíme na tloušťku 0,5 cm, vykrojíme různé tvary, potřeme je rozšlehaným bílkem a upečeme v troubě předehřáté na 200 ° C.

Podobné recepty:

Medové řezy, Medové řezy, Medové koláčky, Nekynuté koláčky, Krémeš bez použití trouby