Ovocná bomba

Potřebujeme:

6 vajec, 120 g moučkového cukru, 120 g polohrubé mouky, 2 banány, 4 kiwi, 1 malý pohár borůvek, 1 malý pohár meruněk
Krém: 500 ml mléka, 4 lžíce hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 120 g moučkového cukru, 250 g másla (Hery), čokoládová poleva

Jak na to:

Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáme žloutky, mouku a cukr. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný větší plech a upečeme. Plát těsta si pak rozdělíme nejprve na polovinu a tu druhou polovinu na větší a menší část.

Připravíme ovoce: kiwi, banány, borůvky, meruňky. Polovinu těsta uložíme do formy na srnčí hřbet vystlané mastným papírem (stříháme ho tak, aby kus přečníval). Těsto (má také sahat nad okraj formy) pokropíme šťávou z kompotu.

Krém: Z mléka, mouky a cukru uvaříme za stálého míchání hustou kaši. Do vychladlé přidáme změklý tuk a spolu vymícháme na hladký krém. Na připravené těsto rozetřeme část krému a do středu do něj vtlačíme očištěné banány a na boky dáme borůvky. Zakryjeme druhou vrstvou krému a pásem odříznutým z těsta. Natřeme třetí vrstvu krému, do středu dáme očištěné celé kiwi, na boky poloviny meruněk, pak zbytek krému a zakryjeme ho posledním pásem těsta a přečnívajícím papírem. Zatížíme, dáme na 2 hodiny do chladu a pak polijeme čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Kalorická ovocná bomba, Jarní bomba aneb co dům dal, Ovocná pěna, Ranní bomba, Vitaminová bomba