Domácí pribináček

23.4.2012
Potřebujeme:

6 -8 porcí
1 balíček mleté ​​želatiny (20 g), 100 ml mléka, 1 šlehačka, 3 zakysané smetany, 3 vanilkové cukry, 1 lžíce moučkového cukru

Jak na to:

Želatinu vysypeme do mléka a necháme nabobtnat (asi 10 minut). Pak ji pomalu zahříváme ve vodní lázni až do úplného rozpuštění a odstavíme. Šlehačku vyšleháme do tuha. Zakysanou smetanu utřeme s vanilkovým cukrem, přidáme šlehačku a moučkový cukr. Do želatiny přidáme přibližně třetinu smetanového krému a zlehka promícháme. Želatinu vmícháme do zbytku smetanového krému a nalijeme do připravených sklenic nebo misek. Necháme tuhnout 2-3 hodiny. Ozdobíme libovolným ovocem nebo cukrovou rýží, burisony.

Tip: Pokud chcete mít kakaový pribináček, do smetanového krému přidejte pár lžic Granko.

Podobné recepty:

Domácí pribináček, Pribináček (ne) jen pro nejmenší, Domácí pribináček, Domácí pribináček, Vanilkově-tvarohový krém nebo pribináček