Bouchané kuřecí řízky

Potřebujeme:

kuřecí řízky (prsa), sůl, strouhanku, vývar z kuřete, vegetu, resp. sušenou polévkovou zeleninu, 2 vajíčka, olej, 40 dkg strouhaného sýru na posypání (Eidam, Nivu, Hermelín, Mozarellu /, cca 3 rajčata

Jak na to:

Nařízneme si kuřecí řízky z prsou, jemně osolíme, posypeme velkým množstvím strouhanky a vklepeme ji do maska. Takto Vyklepané řízky namočíme do rozšlehaného vajíčka a prudce na oleji opečeme z obou stran. Takto opečené řízky naskládáme do zapékací misky, podlijeme vývarem z kuřete. Dáme na 25 min do trouby vyhřáté na max 180 C. Potom vyjmeme, opět podlijeme vývarem. Na vrch poklademe na kolečka nakrájená rajčata a posypeme sýrem. Takto dozdobené dáme ještě na 15 min zapéct. Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Dušené kuřecí řízky s cibulí, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě, Zapékané kuřecí řízky, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí