Rybí balíčky

3.5.2012
Potřebujeme:

400 g treskovitých filety, sůl, pepř, mletý kmín, červenou cibuli, papriky, anglická slanina (oravská), brambory, citron, olej, 100 g žampionů

Jak na to:

Omyjeme třesku a pokapeme citronem a necháme odpočívat cca 10 minut. Nakrájíme zeleninu a slaninu. Třesku osolíme a opepříme. Připravíme si alobal. Na spodek alobalu dáme plátky slaniny, na ně kolečka červené cibule. Na cibuli rozložíme brambory, osolíme a posypeme kmínem. Na brambory uložíme odleželé filety. Na filety dáme papriky, žampiony a na závěr pokapeme olejem. Opatrně svineme. Hotové balíčky dáme do pekáčku nebo do zapékací mísy a podlijeme vodou, cca 1 dcl. Po asi 20-30 minutovém dušení je vyndáme. Balíčky otevřeme a dáme je ještě na 5-7 minut zapéct.

Podobné recepty:

Marinovaný celer s rybí majonézou, Kyselá garnátová polévka, Zapečené rybí filé, Zapékané rybí filety, Pstrúžek z našého potoka