Lekníny

9.7.2012
Potřebujeme:

25 dkg hladké mouky, 9 dkg ml.cukru, 17 dkg Hery, 1 žloutek, citronová kůra a 1 KL citronové šťávy
Krém: Máslo, vanilkový pudink, cukr podle chuti, lžíce rumu
zelený kokos na zdobení, čokoládová poleva

Jak na to:

Uděláme těsto, které přes noc necháme odstát v lednici. Druhý den těsto vyválíme, vykrajujeme hvězdičky a položíme je na obrácené formičky košíčků, aby měli tvar leknín. Pak ještě vykrajujeme kolečka, která jsou podklad. Po upečení, kolečka potřeme rozšlehaným bílkem do zeleného kokosu. Do středu dáme džem a přilepíme kytičky. Do středu vstříkne krém a ozdobíme kouskem želé. Špičky namáčíme v čokoládové polevě.

Podobné recepty:

Kapustové lekníny, Lekníny