Kokosky - vánoční cukroví

Potřebujeme:

4 bílky, 80 g krupicového cukru, 200 g moučkového cukru, 150 g strouhaného kokosu, 20 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, kůra z citronu, špetka soli

Jak na to:

Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh do polotuhé konzistence a po troškách zašleháváme krupicový cukr. Pak všleháme moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až se sníh prohřeje. Nádobu z vodní lázně vyndáme, po částech přisypeme kokos a mouku a šleháme do vychladnutí. Z těsta klademe nebo stříkáme malé hromádky na pečící papír. V mírně vyhřáté troubě nejdřív sušíme 10 minut s otevřenými dvířky a potom 10 minut se zavřenými. Kokosky by měly být růžové. Rozleželé navrchu křupou a uvnitř jsou křehoučké.

Podobné recepty:

Novoroční bábovka, Kokosky - vánoční cukroví, Vánoční kokosky, Vánoční cukroví, Vánoční opilci