Špenátové vrtulky

Potřebujeme:

1 špenát, 1 balíček vrtulek, 2 bambina, 2-3 PL zakysané smetany, pepř, sůl, 2 stroužky česneku, 2 KL solamylu (bramborový škrob), trochu mléka

Jak na to:

Uvařte špenát, ale nedejte hodně vody. Přidejte nakrájený česnek, sůl, pepř a bambino. Přidejte smetanu a dobře zamíchejte. Pokud je to příliš řídké, přidejte solamyl smíchaný s trochou mléka. Pomalu ho tam nalijeme. Uvařené a scezené vrtulky vsypte do omáčky. Posypte strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Vrtulky s pórkem a fazolema, Špenátové karbanátky, Vrtulky s krabí omáčkou, Špenátové pirohy z listového těsta, Plněné špenátové taštičky