Králík se zeleninou na víně

Potřebujeme:

králík, sůl, pepř, hladká mouka, jablko
Marináda: kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), 4 bobkové listy, 10 zrnek pepře, 4 voňavé hřebíčky, bílé víno, 1 stroužek česneku

Jak na to:

Králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme na části a dáme do hrnce. Přidáme zeleninu, bobkové listy, celý pepř a hřebíček. Zalijeme vínem rozmíchaným s prolisovaným česnekem a odložíme na 12 hodin. Vybereme, vysušíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Prudce opečeme na oleji a dáme do pekáče na králíka. V pekáči rozvrstvíme zeleninu a zalijeme polovinou marinády. Asi po 3/4 naskládáme měsíčky jablka králíka, vyjmeme na talíř a zeleninu, jablka a víno rozmixujeme.

Podobné recepty:

Králík na víně, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík