Patizon s rajčaty a paprikou

Potřebujeme:

patizon střední velikosti, rajčata 3-4, papriky 3-4, 4-5 trojúhelníků taveného sýra, cibule, olej, sůl, vegeta, bazalka

Jak na to:

Patizon oloupeme, vyjmeme jadérka a nakrájíme na malé kostičky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Spolu s paprikou nakrájíme na drobné kostičky. Když to máme připravené nakrájíme cibuli na drobno a zpěníme na oleji do zlatová. Přidáme patizon, rajčata a papriku (tak aby to bylo v poměru na 3 díly patizónu, 2 díly rajčat a 2 díly papriky). Osolíme, přidáme kávovou lžičku vegety a podlijeme trochou vody, asi tak aby byla zelenina do poloviny ponořená a necháme dusit cca 10-15 min. Pokud je potřeba přilijeme vodu tak, aby byla zelenina stále, cca do poloviny ponořená, aby jídlo zůstalo šťavnaté. Když je patizon měkký odstavíme ho, přidáme bazalku a promícháme. Potom přidáme sýr a znovu promícháme tak, aby se rozpustil. Podáváme jen tak bez přílohy.

Podobné recepty:

Patizonový guláš, Plněný patizon, Zapékaný patizon, Plněný patizón, Patizon na kari koření