Šumienkový zákusek

27.4.2012
Potřebujeme:

4 vejce, 200 g práškového cukru, 100 ml mléka, 100 ml oleje, 200 g polohr.mouky a 1 prášek do pečiva
1 Krém: 2 kyselé smetany, 4 vanil. cukry, šlehačka v prášku, 150ml mléka
2 Krém: 800 ml vody, 200 gr krys.cukru, 2 Zlaté klasy, 1 šumienka (Tang - broskev na oranžovou želatinu a Tang - černý rybíz na červenou želatinu)

Jak na to:

Žloutky s cukrem utřeme do pěny - na jedno žloutek přidejte 1 PL teplé vody. Přidáme mléko, olej a mouku s práškem do pečiva a vymícháme těsto. Z bílků vyšleháme tuhý sníh - na jedno bělmo přilijte do nádoby 1 PL studené vody a špetku soli. Sníh zlehka přimícháme do těsta. Vylijeme na plech vyložený papírem a pečeme na 220 ° C cca 20 minut.

1 krém: smetany smícháme s van. cukrem. Práškovou šlehačku vyšleháme s mlékem a vmícháme do smetany. Natřeme na vychladlé těsto.

2 krém: 200 ml vody dáme vařit s cukrem, zbylých 600 ml smícháme s 2 Zlatými klasy a šumienkou. Přilijeme do vařící vody s cukrem a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. I po dovaření třeba míchat, aby se neudělala kůže - nejlépe do vychladnutí.
Upečené těsto natřené 1 krémem obložíme ovocem a opatrně po lžících naléváme 2 krém. Dáme ztuhnout do ledničky.

Podobné recepty:

Šumienkový zákusek, Banánový karamel, Mandlový pohár s tvarohem, Šumienkový koláč, Svěží pudinkový zákusek