Linecké s mandlemi

Potřebujeme:

Těsto: 400g hladké mouky, 2 žloutky, 150 g práškového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 110 g Hery, 110 g vepřového sádla, kůra a šťáva z 1 citronu
Náplň: malinový nebo jiný džem
Sypání: 1 bílek, sekané mandle

Jak na to:

Všechny přísady na těsto dobře zpracujeme. Těsto dáme do chladu na zhruba půl hodinu, a pak z něj vykrajujeme libovolné tvary, vrchní by měli mít dírku. Vrchní, už na plechu potřeme bílkem a posypeme mandlemi. Dáme upéct do růžová do vyhřáté trouby při teplotě 175 stupňů se zapnutou vrtulí. Upečené slepujeme džemem.

Podobné recepty:

Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Linecké pudingové cukroví, Linecké pudinkové těsto, Kuřecí řízky s ananasem a mandlemi, Jablečno-tvarohový koláč