Losos marinovaný ve víně

10.7.2012
Potřebujeme:

podkovičky lososa, sůl, kvalitní bílé víno, mletý bílý pepř, mletý zelený pepř, olivový olej na osmahnuti nebo máslo

Jak na to:

Podkovičky lososa umyjte a dejte do mísy. Osolte mořskou solí z obou stran. Lososa posypte bílým mletým pepřem a zeleným mletým pepřem, také z obou stran. Zalijte kvalitním bílým vínem. Takto nechte podkovičky několik hodin. Pak je rychle osmahnite. Pokud jsou podkovičky tenoučké, na osmahnuti stačí půl minuty z každé strany na prudkém ohni, pokud jde o hrubší třeba osmahneme 2-3 minuty.

Podobné recepty:

Marinovaný losos s koprovou omáčkou a okurkovou vystýlkou, Losos na víně, Marinovaný losos, Losos na víně, Losos se smetanovou omáčkou