Kuřecí lívance

Potřebujeme:

obrané maso z polévky, vegeta, pepř podle chuti, olej na smažení, dressing, zelenina
Těsto na lívance: 4-5 lžíce hladké mouky, 2-3 vajíčka, sůl, mléko

Jak na to:

Těsto na lívance: Do mísy nasypte 4-5 lžíce hladké mouky, přidejte mléko) tak aby zůstalo středně husté těsto) a vyšlehejte ho koštětem dohladka. Těsto jemně osolte, přidejte dvě slepičí vajíčka a těsto okořeňte (použijte bílý pepř, černé by vypadalo nevzhledně). Formu na lívanečky potřete olejem, nechte ji rozpálit do horká. Do těsta vmíchejte nakrájené kuřecí maso a můžete smažit lívance. Smažte je nejprve z jedné strany, a pak z druhé strany. Lívance ozdobte zeleninou, přidejte smetanový dressing (zakysaná smetana, sůl, pepř a hořčice). Nejlépe chutnají horké.

Podobné recepty:

Kefírové lívance, Jogurtové lívance, Šunkové lívance, Rychlé lívance, Lívance z ovesných vloček