Holandský salát

Potřebujeme:

200 g měkkého salámu, 250 g tvrdého sýra (Eidam), 3 uvařená vajíčka natvrdo, 3 - 4 uvařené brambory ve slupce, 100 ml kečupu, 200 ml zakysané smetany, sůl, pepř, worcestrovou, sójovou a chilli omáčku, petrželová nať

Jak na to:

Nejprve si nastrouháme na velkém struhadle salám, pak brambory. Ke salámu a uvařeným bramborám nastrouháme i sýr a nakonec uvařené vajíčka.

Dressing: zvlášť do misky si dáme kečup. Ke kečupu, přidáme sůl a podle chuti worcestrovou, sójovou a chilli omáčku. Potom okořeníme a nakonec přidáme zakysanou smetanu.
Suroviny, které máme připravené na salát smícháme. Nejprve zvlášť hustou hmotu a následně zvlášť dresink. K salátu přidáme dresing a dobře to celé zamícháme. Salát dáme alespoň na 1 hodinu do chladničky, aby se chutě dobře promísily a spojily. Hotový salát před podáváním ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou. Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Podobné recepty:

Holandský sýrový salát, Holandský sýrový salát, Holandský sýrový salát, Holandský jablkový koláč, Zamilovaný salát