Cuketová pánvička

Potřebujeme:

cuketa, brambory, zakysaná smetana, cibule, tvrdý sýr, strouhanka na dno pekáčku, 2 vajíčka, sůl, olej, koření (majoránka, oregano, sladká mletá paprika), sezam, nakrájený česnek (nemusí být)

Jak na to:

Na kolečka nakrájené brambory si nejprve uvaříme ve slané vodě, aby se pak zbytečně dlouho nezapékaly "pánvička". Brambory se dost dlouho pečou a zatím by cuketa pustila hodně šťávy. Cuketu si nakrájíme na kolečka, osolíme mořskou solí, opepříme výše uvedeným přísadami a necháme trošku odležet. Cuketa pustí troška šťávy, a pak ji osmažíme na olivovém oleji. Cuketová kolečka osmahneme na oleji. Nachystáme pánvičky, ve kterých jídlo budeme i podávat. Do pánvičky - nebo pekáčku, dáme olej a posypeme trochou strouhanky. Do pánvičky nejprve poklademe kolečka brambor, na to cuketová osmažené kolečka a na to kolečka cibule. Pokračujeme, pokud se neminou všechny zásoby na toto jídlo. Na vrch můžeme dát ještě i česnek. V misce si rozmícháme zakysanou smetanu s 2 celými vajíčky, pokud máte hustší smetanu, přidejte trochu mléka, ať je to řidší, osolte, opepřete. Nalijeme do pánviček, posypeme řádnou dávkou tvrdého sýra, a jelikož je trouba již horká, dáme ji péct. Pečeme chvíli, pokud se nesrazil vajíčka ve smetaně a nerozteče sýr, cca 15-20 minut.

Podobné recepty:

Cuketová buchta, Sladkokyselá drůbeží pánvička, Sladkokyselá drůbeží pánvička, Cuketová pomazánka se sýrem, Italská cuketová polévka