Bramborové vdolečky

Potřebujeme:

350 g polohrubé mouky, 300 g v slupce uvařených brambor, 1 vejce, špetku soli, 20 g droždí, 100 ml mléka, 1 lžíce cukru, tuk na smažení, borůvkový kompot nebo džem, bílý jogurt, moučkový cukr na posypání

Jak na to:

Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a spolu s moukou dáme do mísy. Z droždí, mléka a cukru, které přidáme k mouce, vypracujeme měkké těsto. Těsto dáme na pomoučněný vál, rozválíme ho nebo rukou rozmačkáme na tloušťku 5mm. Sklenicí vykrajujeme kolečka a necháme je kynout. Vdolky smažíme ve větším množství tuku nebo v oleji z obou stran. Hotové je natíráme borůvkami nebo džemem. Polijeme trochu oslazením jogurtem a ozdobíme, příp. posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Bramborové vdolečky, Vdolečky, Bramborové vdolky, Bramborové krokety, Vdolečky z jogurtu