Kynutý makovník z rebarborou

Potřebujeme:

Kynuté těsto: 1 kg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 2 dcl oleje, 3 vajíčka, 0,5 l mléka, l7 lžic krysy. cukru, 1 kostka droždí
Náplň: mák podle potřeby, cukr dle potřeby, 1 vanilkový cukr, rebarboru

Jak na to:

Z mléka, cukru a kvasnic si uděláme kvásek. Přidáme do mouky, do které jsme přidali prášek do pečiva, špetku soli a vypracujeme těsto. Přidáme olej, vajíčka, dobře to zpracujeme a necháme nakynout. Mák umeleme, zamícháme s cukrem a vanilkou. Z těsta si rozdělíme 4 bochníky, které rozvalíme, posypeme mákem a navrch dáme rebarboru nakrájenou na 1cm, dost na hustě. Srolujeme, propícháme vidličkou, pomastíme vajíčkem a dáme upéct do vyhřáté trouby.

Podobné recepty:

Koláč jako kynutý, co nekyne, Makovník, Babiččin drobenkový koláč, Perníkový motanec, Těstoviny s rebarborou