Vepřová roláda

Potřebujeme:

1,5 kg přerostlého vepř. bůčku, 250 g sladké smetany, 150 g šunkového salámu, 7 vajec, 2 kapie čerstvé nebo sterilované, špetka muškát.ořechu, lžíce vegety, olej, pepř, majoránka

Jak na to:

Do mletého masa přidáme smetanu, pepř, majoránka, muškát.ořech, vegetu a sůl. Masu propracujeme a necháme odležet 24 hodin. v chladničce. Druhý den masu rozetřeme na alobal, navrch dáme šunku, smaženici z vajec, kapii a petrželku. Pomocí alobalu zavineme, přeložíme do pekáče a dáme péct, cca 40min. Nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým pyré nebo bramborově-cibulovým salátem.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Bůčková vepřová roláda, Vepřová roláda, Plňená roláda, Čínská vepřová žebírka na páře