Losos v kaviárové omáčce

14.6.2012
Potřebujeme:

200 g lososa, 1 lžičku citronové šťávy, 2 PL olivového oleje

Kaviárová omáčka: 1 cibule, 1 dcl vína, 2,5 dcl instantního zeleninového vývaru, 2,5 dcl smetany na šlehání, 100 g kaviáru, petrželová nať, pepř, sůl

Jak na to:

Kostky lososa (velké asi 3 cm) osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a na oleji na pánvi opečte. Maso vyjměte z pánve a přeložte do trouby předehřáté na 150 ° C.
Výpek z pánve rozřeďte vývarem, přilijte víno a nechte sevřít. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a 2 min. povařte. Omáčku rozmixujte, ochuťte solí, pepřem a opatrně přimíchejte kaviár.

Lososa podávejte pro předehřátí talířích s kaviárové omáčkou a s bramborovým pyré.

Podobné recepty:

Kaviárové chuťovky, Losos se smetanovou omáčkou, Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Losos v sýrové omáčce, Bramborovo-kaviarove jednohubky